Kaptonski ogrevalni paneli za inteligentne stavbe prihodnosti

Naziv projekta: »KAPTONSKI OGREVALNI PANELI ZA INTELIGENTNE STAVBE PRIHODNOSTI«

 

Podjetje ELGOLINE d.o.o. je na Javni razpis za podporo malim in srednje velikim podjetjem, ki izvajajo raziskave in razvoj – program Eurostars, v okviru iniciative EUREKA z dne 29. 1. 2016, samostojno prijavil projekt z akronimom SMART-KAPTON-HEATING, ki je bil dne 8. 7. 2016 potrjen s strani Visokih predstavnikov Eurostars. Projekt izvaja skupaj z mednarodnimi (in slovenskimi) partnerji v mednarodnem konzorciju.

 

RSEurostars

 

Opis projekta:

V sklopu projekta SMART-KAPTON-HEATING s partnerji razvijamo energetsko učinkovit in zdrav način individualnega ogrevanja za pametne domove in rešitve na področju integriranega ogrevanja pohištva.

 

Končni produkt projekta bo energetsko zelo učinkovit in zdrav način individualnega ogrevanja za inteligentne stavbe in razvoj integriranega ogrevanja za pohištvo. Na trgu bomo ponudili dve vrsti infrardečih (IR) ogrevalnih panelov in sicer: 1. IR panele za ogrevanje hiš, ki bodo bazirani na Kaptonu in bodo omogočali do 30 % bolj učinkovito ogrevanje stavb v primerjavi z obstoječimi ponudniki ogrevanja na trgu; 2. Druga vrsta IR panelov bodo paneli, integrirani v pohištvo; začeli bomo z integracijo ogrevalnih panelov v mize, ki so na prostem, kar bo zelo zanimivo za gostince in izdelovalce miz za zimski čas.

 

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Smart kapton heating.

 

 

IR Grelni panel SKH-IR500


Osnovni tehnični podatki

Tip Nazivna moč Vhodna napetost Zaščita Mere [mm] Teža [kg]
SKH-IR500 540W/2.35A 230V AC, 50Hz IP 44 590 x 590 x 45 4.7


Strojna programska oprema

Verzija Datum Opombe
v1.0 13.4.2022 Prva verzija


Navodila za uporabo (prenos)